mandag 29. november 2010

Middags tid

Når alle hadde kled på seg, skulle vi gå ned til middags rommet som var i 11 etasje. Vi satt oss på et fint bord.


Her er et bilde::


Det var mye godt på menyen. Men til slutt diskuterte vi at vi skulle ta nasjonalretten til Polen. Den så godest ut av alle på menyen.Det var noe som nudler, tomater, og noe sånn, vi spiste det så fort at vi glemte å se hva det var.

Etter vi hadde spist opp maten vår gikk vi for og legge oss. Det hadde blit vedig sent nå. Det ville bli en stor dag imorgen tilig da vi skulle dra til Russland, vi drar til Moskva, som er hovedstad i Russland. Det er et veldig fint sted. Mathilde hadde vært der før. Mathilde var ikke så mye ute fra hotellet da hun var der.  Vi tenkte og dra til et marked. Og kjøpe noen ting til minne. Hade på bade imens!!!

Stress

God morgen!!

Om  morgenien  var det en nydelig sol,  men litt kaldere i i tempraturen ideg som det var igår. GÅR::15 grader. IDAG:: 12 grader. Vi tenkte og være på hotellet idag, fordi vi skulle ra imorgen. Vi skal først bade i badebassenget som var super varmt. Det var ca. 34 varme grader. VARMT!!!! Når alle var ferdig å kle på seg badetøye sitt, dro vi opp til badebassenget som var i øverste etasje. VELDIG HØYT når du ser rett ned.


her er et bilde av det.:
Dette bilde er ikke rett ned da, men like skummelt.  Vi badet ganske lenge får vi gikk opp av badebassenget. Men når vi gikk opp var vi veldig kalde først så ettrpå var vi varme. Vi tok på oss hånke og gikk til luggaren var klede på oss og så skulle vi spise middag. Hade imens!!

mandag 15. november 2010

Tilbake til hotellet

 mens Ida bestilte taxi ringte Sheryl til Mathilde og sa at vi skulle hente henne, hun sa også at hun og bestemoren hadde hatt det utrolig morsomt.
Hun skulle fortelle hva hun hadde gjort når vi kom. Vi satt i taxien nå. Det tok ca.10 minutter og kjøre. Når vi var fremme der vi skulle møte Sheryl, hoppet vi ut og klemte henne, for og si hei (gruppeklem.) Så dro vi til en restaurant for og spise litt, alle var super sultne.Vi skulle til resturanten til hotellet. Når vi satt oss fortalte Sheryl at hun og bestemoren hadde vært på tivoli. Ida og Mathilde ble litt sjalu på henne. Men det sa dem ikke da.Mathilde og Ida fortalte om hva de gjorde på hotellet. Så kom maten vår, den så veldig god ut, det var den også. Det var litt nudler og kylling, så var det noen tomat biter og litt mer.

sånn så maten vår ut:

Nå vi hadde spist opp maten vår gikk vi først og betalte, så gikk vi ut. Vi tok heisen opp. Så gikk vi opp til rommene våre. Alle dusjet raskt,  pusset tennene og børstet håret. Så kom Ida og Sheryl til rommet til Mathilde. Vi pratet litt før vi gikk og la oss.

Hotellet

det var delig:

Flyturen til Polen

Hei!
Nå har vi akuratt blitt ferdige med å pakke. Faren til Oda hadde fått tak i en taxi til oss. Nå sto taxien og ventet på oss. Oda var litt lei seg for at vi måtte dra. Hun var fortsatt syk, så hun kunne ikke være med oss helt til flyplassen for å si hade der. Vi ga mobil nummerne våre til Oda, og hun ga hennes. Nå tuta taxien. Den hadde blitt litt lei av å vente på oss. En mann hjalp oss med å få bagasjen inn i taxien. I mens ga vi Oda en klem og vi takket faren hennes for alt. Så dro vi. Det har vært fint her i Spania, men vi må jo komme oss videre!! Ingen av oss hadde dratt til Polen før. Sheryl hadde ordnet fly billetter og hotel. Så sa hun at hun hadde bestilt et hotel som vi hadde vært i før. Eller, ikke vært der før, men et hotel som har det samme navnet som et hotel vi hadde vært i. Ida og Mathilde måtte gjette. Ida spurte om det var Novotel, med en spøkefull stemme. Sheryl sa at det var riktig!! Vi skulle til et Novotel hotel i Warszawa!! (Warszawa er hovedstaten i Polen!).


Den hvite bygningen er Novotel hotellet

En halvtime senere var vi fremme. Vi løp inn i flyplassen, fordi vi ville ha mest mulig tid til å spise lunsj på flyplassen.Vi ordnet billettene og ga fra oss bagasjen. Så gikk vi gjennom kontrolen. Vi hadde akuratt 1 time på oss for å spise lunsj og kanskje kjøpe noen ting. Alle ville spise en stooor sandwich. Det tok ca. en halvtime før alle var klare. Så vi hadde tid til å kjøpe litt ting.
Etter det hadde vi 10 minutter for å gå til flyet. Akuratt da vi kom åpnet  dørene seg. Vi skjekket inn billettene og gikk inn i flyet. Vi satte oss ned. Det tok kort tid før vi begynte å lette. Vi kjente et trykk i magen. Så roet det seg. Mathilde leste i en bok, Sheryl sovnet og Ida fortsatte å spise på sandwichen hun ikke hadde klart å spise i resturanten. Etter det sovnet Mathilde og Ida også.
Neste dag skulle Sheryl til bestemoren sin. Mathilde og Ida skulle bli i hotellet. De skulle slappe av.
Så dro Sheryl dro med taxi.
Her er flagget til Polen:

Her er kartet:

Slottet

God Morgen!!

vi våknet nettopp, idag var Mathilde den første som sto opp. Så sto Ida opp, Sheryl var den siste som sto opp som vanelig (på en god måtte.) Men tilbake til morningen. Mathilde gikk til Ida når Ida var klar. Det var den siste dagen i Spania, så da fant vi ut at det var sovedag i dag. Mathilde og Ida tok til te imens, til Sheryl kom. Det tok litt tid men til slutt kom hun etter 1 time. Da satt dem til Mathilde hadde drikket opp teen sin, så skulle de gå til resturanen på hotellet for og spise frokost. Egg og bacen. NAM......... sier Sheryl, Sheryl elsker egg og bacen. Det blir morsomt, fordi frokosten på hotellet skal være BEST. Nå skal vi gå ned. Etter frokosten skal vi til slottet, det sies at kongen eller droningen går ut av slottet idag. vi får en halv time på og spise.

se her på frokosten vår:

Nå drar vi til slottet, det vil bli gøy og se på den Spanske Kongen. !!!!!!! Oda fikk ikke lov til og være med, hun var blitt syk, det var så synd, men det kan ikke vi gjøre noe med. Ida bestillte taxi, det var hun god på. Det tok en halv time før vi var fremme, idag var faktisk taxi turen kul, han som kjørte var så morsom. Nå var vi fremme. Det var 31 varme grader, vi kokker, Mathilde var smart og husket på solkrem!!Heldigvis!! Sheryl skulle huske på det, men det klarte hun  ikke og huske. Vi tok på en masse solkrem, det var så varmt, ingen av oss turte og ta av seg skoene, da ville vi bli for varme. Vi sto utenfor slottet nå, det var høyt, fint. Plutselig kom han, kongen!!! Sheryl fikk panikk, det fikk ikke Ida og Mathilde, vi tok hun i armene og dro henne opp fra bakken. Så begynte vi og gå mot han, det var bra vi gjorde fordi da gikk han mot oss og spurte om det var vi som skulle intervjue, det var ikke oss men vi sa ja. Kongen lignet på en som starter på M og slutter på onika som nettopp hadde gått ut av badet!! 10 minutter senere var vi ferdig, det var faktisk litt kjedelig. Men også samtidig litt spendene å møte den spanske kongen! Etter intervjuet tok Ida igjen og bestille taxi, den taxi sjåføren vi fikk nå var ''litt' lei av jobben sin. Men vi hoppet inn alikevel. Nå var vi fremme, Vi gikk inn på rommet, vi skulle alle sammen pakke, alle sammen måtte også være ferdig om 5 minutter, da skulle vi dra til flyplassen, vi skal til Polen, det blir spennende, hadet på badet!!!!
se her på slottet:

torsdag 11. november 2010

Middagen

Hei igjen!

nå gikk vi akkurat ut fra bussen. Vi var skrubb sultene! Det blir sikkert godt med litt middag! Vi gikk inn i hotellet og inn til resturanten. Det var utrlig fint der! Det var mange bord og en stor diamant-krone i midten. Vi satte oss ned og begynte å tenke på hva vi skulle spise. Oda sa at vi kanskje kunne smake på nasjonal retten til Spania. Vi fikk vite at masjonalretten til Spania het Paella. Det ble vi enige i! Oda sa det vi skulle ha på spansk til servitøren. Vi kjønte nesten ingenting!! Etter det snakket vi litt om det neste landet vi skulle i. Vi skulle til Polen! Men da kunne ikke Ida være med.
Så kom servitøren tilbake med fire tellerkner. Han ga en tallerken hver før han gikk og spurte noen andre gjester. Det så godt ut, og det så litt mer spiselig en sneglene i Frankrike! Vi tok et bilde at retten før vi smakte på den. Her er bildet:
Det ser så godt ut!! alle smakte på det samtidig. Oda hadde smakt det før, men hun kunne gjøre det igjen!! Alle likte det. Ida syntes det smakte litt rart, så hu tok vek rekene og blåskjellene. Det samme gjorde Sheryl og Mathilde. Oda likr det sånn, så hun lar det være. Etter middagen var vi slitene. Vi trengte ikke å betale, siden Oda var med oss, og faren hennes er jo diriktøren til dette hotellet!!
Vi tok heisen opp, og gikk inn på rommet. Så gikk vi en etter en i dusjen.Oda, Sheryl og Ida lo høyt da de hørte Mathilde synge i dusjen!! Da alle var klare, gikk vi og la oss. I morgen skulle vi jo til slottet!!

Flamenco Show

heisann!!

Etter badingen, skulle vi snart se på flamenco show. Oda fikk også lov til å være med. Alle gledet seg veldig nå.Vi skulle først dusje og kle på oss. Alle gjorde som alle skulle, dusje, og kle på seg. Når vi dusjet tenkte Mathilde på flamenco show, Ida tenkte på også på flamenco show, Sheryl tenkte på Sjokolade, fordi vi nettopp fikk en telefon fra Hedvig marie og Cassandra, som var på sjokoladespa. Etter alle hadde dusjet og kled på oss, Vi skulle ta buss til andre siden av Madrid. Vi venta i ti minutter før vi så bussen. Spanjolene bruker også euro. Etter at vi hadde satt oss, begynte vi å snakke om hva vi skulle gjøre i morgen. Etter ti minutter ble alle enige om en ting. Vi skulle dra til slottet! Det blir sikkert spennende. men nå skal vi på flamico Show. det tar ca. en halv time med buss. Sheryl begynte å bli litt bilsyk, og Oda sa at når man er bilsyk, burde man se frem for seg. Sheryl gjøre det hun sa, og etter vært ble hun bedre. 15 minutter senere var vi fremme. Det var veeldig fint, og det var enda finere inne. vi gikk for å få biletter til Flaminco showet.
Vi gikk opp på tribunen og satte oss ned. Det skulle starte om 10 minutter.
Endelig sartet det. Noen pene damer kom frem. De danset utrolig fint! Så kom mennene. De gikk til vær sin dame og danset med dem.
Alle danset likt, det var fantastisk! Man må ikke ha scene skrekk når man danser der! Nå var den dansen over, og de gikk fra scenen. Så kom noen andre for å danse.
De var også utrolig pene!! flinke var de og. 
Det var også en som danset alene, Vi syntes hun var flinkest

Det var veldig mørkt, men man kunne se litt da.
Så var showet ferdig, og vi fikk lov til å gå bak scenen. Vi fikk et bilde av noen av flaminco danserne.

Det var veldig kult, men nå måtte gå, for vi måtte spise middag og!! Det var allerede sent, men vi måtte jo få oss litt å spise!! Vi gikk bort til bussholdeplassen. akuratt da kom bussen.
Så dro vi med buss tilbake til hotellet.


mandag 8. november 2010

Hotellet

Nå skulle vi hente bagasjen. Oda fikk lov til å være med oss. Vi måtte vente lenge før vi så bagasjen vår. Så gikk vi tilbake til moren til Oda som sto og ventet på oss. For vi fikk lov til å sitte på med dem. Vi gikk ut av flyplassen. Der sto faren til Oda. Han skulle egenklig hente Oda og moren, men siden vi skulle på samme hotell, så fikk vi lov av faren og. Han så at vi og Oda hadde blit ganske gode venner allerede.
Faren til Oda spurte oss hvorfor vi var i Spania. Da fortalte vi at vi var på Europatur, og at vi hadde vært i Frankrike. En halvtime senere var vi fremme. Det var utrolig stort!! Over hotellet sto det i blått: NOVOTEL.
Vi gikk inn i hotellet. Og så sa faren til Oda at vi skulle få rommene ved siden av Oda. Da ble vi glade.
Oda hadde et luksus rom med stor TV, balkong som hadde utsikt over Madrid, dobbelt-seng, stort bad og noen fine plakater. Rommene ved siden av var ganske like. Men i vert rom var det fire dobbelt-senger, så vi bestemte oss for at alle skulle sove på rommet til Oda. Alle fikk en dobbelt-seng. Det blir korselig!
Nå skulle vi skifte.Vi skulle til badebassenget. Det tok 5 minutter før alle var klare. Vi løp ned trappene med håndkle. Så gikk vi ut på baksiden av hotellet. Der var bassenget!! Vi hoppet i bassenget! det var deilig!


her er et bilde av oss i badebassenget:

mandag 1. november 2010

Reisen til Spania

Hei!
Nå står vi utenfor hotellet. Vi har gitt fra oss nøklene. Vi står og venter på en Taxi. Mathilde har ordnet flybiletter og hotell i Madrid.
Nå kom Taxien. Vi satte oss inn og sa at vi skulle til flyplassen.
En god halvtime senere var vi fremme. Vi gikk for å levere bagasjen. Så gikk vi til en resturant for å spise lunsj. Det var vårt siste måltid i Frankrike. Vi skulle gjærne ha vært her lengere, men vi må jo komme oss videre på reisen!! Etter vi hadde spist oss mette, gikk vi bort venterommet ved flyet vårt. Vi så på at de fylte bensin i flyet.
Endelig ånpnet dørene seg. Vi kjekket inn bilettene og gikk inn i flyet. Vi hadde bestilt første klasse igjen!! Det er veldig dyrt, 18013,98 kroner!!! men det var inkludert god mat, lys og luft som virker og en liten bar.
Det var også deilige stoler.
Flyet begynte å bevege seg. Det tok ikke lang tid før vi lettet. Vi skal være i flyet i 2 timer og 5 minutter. Vi tok frem noen spill fra håndbagasjen vår, og vi begynte å spille. Vi var litt trette, så vi bestemte oss får å sove litt før vi lander. 1 Time senere våkna vi ca. helt likt!! Vi skulle lande om 20 minutter.
Vi tok en burger som flyvertinen ga oss. Mathilde og Ida følte at vi begynte og gå nedover. Etter vært følte Sheryl det og.
litt senere så vi bakken. det var litt natur, men mest av alt var det hus og bygninger.
Endelig landet vi. Vi gikk ut av flyet, og inn i flyplassen. Vi var fortsatt sultene, selv om vi spiste en burger i flyet. Så vi gikk bort til nermeste resturant for å spise. Vi måtte snakke engelsk til servitøren. Plutselig hørte vi noen snakke norsk. Vi snudde oss og så en blond jente med langt hår. Hun snakket med moren sin. Vi gikk bort til dem og spurte om de var norske. De var norske. Den blonde jenta sa at faren hennes eier et hotell her i Madrid. Vi fikk også vite at hun het Oda. Mathilde spurte om hvilket hotell faren hennes eide. Oda sa at det var et hotell som het Novotel. Det hørtes kjent ut. Det var jo det hotellet vi skulle på!!! Oda ble veldig glad, for da kunne vi møtes der! vi bestemte oss for å sitte med dem i mens vi spiser.
Jenta med rød ring rundt hodet, er Oda.

Og sånn ser flyet ut: 


Vi spurte en mann som arbeidet i flyplassen, om han kunne ta et bilde. Får vi kunne ikke gå ut der. Så mannen sa ja og tok et bilde. Det var hyggelig.