torsdag 28. oktober 2010

Spania!!

Vi skal snart dra til spania. Der har vi vært mange ganger før, men vi ville dra igjen. Det er et nydelig land. Veldig mye sol, det blir DELIG!!
Her er det et kart over spania:



Her er flagget til Spania:



Fil:Flag of Spain.svg


Vi tenkte at vi skulle dra til Madrid, der skulle vi være i 2 dager, så etter det drar vi til Barcelona. Der skal vi se på flamenco show. Det blir nok veldig kul, og morsomt. Sheryl har sett på det før. Men det har ikke Ida og Mathilde. Sheryl ville ikke si noe om flamenco show. Så det blir spennende for Ida og Mathilde. Nå har vi straks bestilt fly bilett. Vi skal være på hotellet Novotel. det koster 5687,28 kr. for 3 døgn! vi kunne få middag og frokost der og.

onsdag 27. oktober 2010

Triumbuen!!

Nå skal vi dra til triumbuen. Det blir nok veldig gøy. Triumbuen er kjent i Frankrike, men eiffeltårnet er litt mer kjent da.
Triumfbuen var støre enn vi trodde.
Her er det et bilde av oss:

Det er veldig flott der. Triumbuen er 50 meter høy og 45 meter bred. Vi gikk litt rundt, tok noen bilder, og så oss rundt.Det er mange mennesker der, akuratt som på bilde.
Så gikk vi bort til en bar. Vi skulle kjøpe en is. Mathilde ville lære Sheryl og Ida litt fransk!:
Salut - Hei
Merci - Takk
Je m'appelle - Jeg heter
J'ai .. ans - Jeg er .. år
Je suis norvègien(ne) - Jeg er norsk

Etter at vi hadde kjøpt en is, dro vi tilbake til hotellet for å pakke sakene våre, for snart drar vi til Spania!!!
Ses senere.

tirsdag 26. oktober 2010

Frokosten!!

God morgen!!

klokka er 09.25.
Mathilde gikk bort til Sheryl. Der var dem i  5 minutter. Men etter Sheryl hadde ståt opp dro de så raskt de kunne inn til Ida's rom. Ida brukte 2 minutter på å kle på seg tøyet sitt. Etter det skulle vi gå ned på resturanten på hotellet. Det var super fint. En super fin lysekrone, men ekte diamanter. Sheryl så på maten og sa ''Her blir jeg mett.'' Det lå alt er matbordene.Det var pannekaker, baguette, Croissent... alt man vil ønske seg til frokost. Det så godt ut. Vi satte oss, og så gikk Mathilde å hentet pannekaker til alle sammen. Fordi alle ville ha det til forett. Ida gikk for å hjelpe Mathilde med å holde pannekakene. Når vi kom tilbake begynnte vi å spise. Det var de best pannekakene jeg hadde smakt.''det er godt å start dagen med noen gdt pannekaker.''sa Mathilde idet Ida og Sheryl gikk for å hente  flere pannekaker. Mathilde begynnte å løpe etter oss. Da begynnte Ida og Sheryl å le. Sheryl sa hun bare skulle slappe av i en halv time. Hun måtte slappe av en halv time fordi vi snart skulle til Triumfbuen. En halv time kom Sheryl ned igjen. Da ble det mer morsomt. Mathilde og Ida hadde det super morsomt også. Men det ble mer morsomt.Nå måtte vi pakke tingen våre, vi skulle jo til Triumbuen, og så derfra drar vi til Spania.

Her før du en liten fristelse av fransk brød med sjokoladebiter i!!:
NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMM!!!!

ses senere!

mandag 25. oktober 2010

Tilbake fra Eiffeltårnet

Etter pannekakene ringte Ida etter en taxi. Hun hadde lært seg hva hun skulle si. Når taxien hadde kommet og vi satte oss inn der, så Sheryl en butikk hun bare måtte innom. Da stoppet taxien. Det var en kles butikk. Det var veldig fint der,en lysekrone med ekte diamanter, nesten alt var en nydelig farge, rosa!! men det var blandet med (blå-hvit.)  Butikken var veldig stor og fin!!   Tøyet var i silke, det var helt nydelig. Det meste tøyet var kjoler, men det var også litt andre ting. Etter 1 time der inne var det nok, sa Mathilde. Alle hadde 2 poser med klær. Da ringte vi igjen etter taxi. Når vi kom til hotellet gikk vi opp til rommene våre. Vi skulle slappe av litt.
2 timer senere var vi samlet på rommet til Mathilde. Vi skulle snart spise middag. Sheryl sa at hun var for sliten til å gå ut å spise, så vi bestemte oss for at vi skulle spise på resturanten til hotellet.
Vi tok heisen ned til resturanten. Vi satte oss ved et treer-bord. Siden vi var i Frankrike, bestemte vi oss for å smake litt fransk mat. En høy mann kom bort til bordet og spurte oss hva vi ville ha. Mathilde sa at de ville ha fransk mat. Den høye mannen gikk bort fra bordet og til kjøkkenet.
En halvitme senere kom mannen med et fat. Da han la det på bordet, så vi raskt på fatet. oppi der lå det...... SNEGLER!!!Vi fikk to tellerkner,og lå fem døde snegler med masse salt og pepper oppå i vær tellerken. vi ville egenklig ikke smake, men vi smakte alikevel. det smakte litt rart, men alle likte det!!
Vi bestilte også litt å drikke. Til slutt bestilte vi desert. Vi tok pannekaker med nutella i, naaam!! Pannekaker er "crêpes" på fransk. (utales: crep) Etter vi hadde betalt, gikk vi for å legge oss. Klokka var over ti.
Her er et bilde av snegler:


torsdag 21. oktober 2010

Eiffeltårnet

Etter vi hadde paket opp tingene våre, gikk Mathilde og Sheryl til Idas rom. Vi skulle snart dra for å besøke Eiffeltårnet og kanskje være litt i det. Ida har jo høydeskrekk, men hun sa at hun ville se den utrolig finne utsikten til Paris der oppe.
Vi tok to busser. En buss bilett koster 2 euro.
En halv time senere var vi fremme. Vi tok et bilde med en gang vi fikk øye på Eiffeltårnet!




Det første vi gjorde når vi skulle gå inn var for det første å lette etter inngangen, etter ca.5 min.. fant Sheryl den. Det første Ida tenket på når vi kom inn var at når man ser opp på trappene er at det var veldig HØYT!!!!
Vi begynte å gå opp trappene. Mathilde ville prøve å telle hvor mange trappetrinn det var!!! Sheryl og Ida ville også hjelpe til. Så vi begynte å gå. en god havtime senere kom vi på toppen. Mathilde, Sheryl og Ida hadde telt akkurat likt!! 710 trappetrinn!!!
Det blåste veldig mye. Mathilde og Sheryl løp til gjerde. Ida sikret seg på at hun holt godt fast på et håndtak får å ikke falle. Mathilde og Sheryl tok et skritt bakover. Selv om de ikke hadde høydeskrekk, var det litt skummelt. Vi sto faktisk 312 meter over bakken!! Etter vi hadde tatt noen bilder og sett litt rundt, gikk vi ned igjen. Endelig fikk vi beina i bakken. Så gikk vi til en kiosk for å kjøpe pannekaker. I Frankrike er pannekaker med sukker og smør populært!!

mandag 18. oktober 2010

Hotellet

Da vi våknet, viste vi ikke helt hvor vi var, men vi kom til oss selv etter vært. Vi var jo i Paris!!
Vi gikk til en taxi for å dra til hotellet. Mathilde sa adressen til hotellet på Fransk til taxisjåføren. Hun sa dette: "Rue Robert de Cotte 78000 Versailles". Ida og Sheryl kjønte nesten ingenting!!!
Nå er vi på vei til hotellet, mens vi kjørte var det en nydeilg park vi kjørete forbi. Men det vi ikke viste var at hotellet var jo rett ved parken.
 Når vi sto utenfor hotellet merket vi at vi skulle ha det veldig fint den tiden vi skulle være der. Hotellet var et fire stjerners hotell. Vi gikk for å hente nøklene til rommene våre. Vi fikk rom 20, 21 og 22. Vi ble enige om at Sheryl skulle få rom nr. 20, Ida rom nr. 21 og Mathilde rom nr. 22. Vi skulle møtes etterpå for å dra til Eiffel-tårnet.

dette er et bilde av hotellet vårt:

torsdag 14. oktober 2010

Starten

Hei!

Nå har vi nettopp, gått ut av toget. Nå er vi på vei til å hente billetter, og gi fra oss bagasjen vår. Vi har bestilt 1. klasse på flyet!! det koster 5 657 kr. per person! så til sammen blir det 17 061 kr.! det tar ca. 3 timer å fly til Paris. Vi gikk gjennom politiet og til alle butikkene. Vi kjøpte litt goderi og drikke før vi gikk videre. Vi skal dra med flyselskapet S.A.S.
Nå er det bare ti minutter før vi kan gå inn i flyet.
Endelig kommer det en dame som åpner dørene. Vi stiler oss i kø for å kjekke inn bilettene.
Nå er vi i flyet. Vi har sommerfugler i  magen!! Nå begynner flyet å bevege seg!! Det som ikke var bra var at Ida hadde høydeskrikk!! Flyet hadde en veldig lang vei før den begynnte å lette :(  Men til slutt skjedde det noe!!  På starten var det litt rart. Men det gikk bra!!  Når vi var kommet opp i luften fikk vi gjøre mye, vi fikk se på tv, vi fikk veldig god mat. Etter vært ble vi trette og sovnet. Mathilde og Sheryl ble vekket av Ida som sa at vi  måtte gjøre oss klare til landing.
Nå landet flyet! Solen blendet oss!! det var strålende vær!!
Litt etter i hadde godt ut av flyet, Ble Mathilde utrolig glad for å treffe hjemme-landet sitt (hun kommer fra Frankrike). Vi gikk for å hente bagasjen vår. Etter det var vi så slitene at vi sovna på setene.



tirsdag 12. oktober 2010

Oss 3

Heei! vi er tre jenter som heter Sheryl, Ida og Mathilde. Vi skal dra på en helt fantastisk tur!! Vi skal begynne med å reise til Frankrike, så får vi se hvor vi skal reise til etter det.  Vi håper dette blir spennende! Vi har ordnet pass og alt sånt. Snart skal vi reise!! Planen er å ta tog til flyplassen og ta fly til Paris i Frankrike. Ok, nå må vi gjøre oss klare, ses senere!!